Hääpuvun valinta - Susanna

Hääpuvun valinta - Susanna

Häävuosi -häähumussa koko vuosi

Hääpareille iskee vuoden vaihteen jälkeen häävuonna tajuntaan, että häät ovat oikeasti tänä vuonna. Vuoden vaihtuminen tekee konkreettiseksi, että häät alkavat olla lähellä. Aiemmin on voinut ajatella, että ei tätä vielä tarvitse miettiä, häät ovat vasta ensi vuonna. Uskon, että nyt vuoden 2021 hääparit ovat havahtuneet samaan kuin minä: vielä on niin paljon tekemistä ennen häitä.

Stressin välttämäseksi itsellä on keinona listat. Asioiden laittamiin tärkeysjärjestykseen auttaa saamaan kaikki hoidetuksi ajallaan. Tekemistä on kuitenkin paljon, jonka takia ainakin itsellä menee kevät ja varmasti myös kesä pitkälti häähommissa. Mikä ei kyllä itseäni yhtään haittaa, sillä mikä sen parempaa kuin olla häähumussa koko vuosi.

hääblogi

 

Pitsien ja silkkien seassa – hääpuvun valinta

Hääpukuun on kasautunut paljon odotuksia. Häämekko on tottakai ainulaatuinen ja siihen ollaan valmiita käyttämään todella paljon rahaa. Erityisen paljon, ottaen huomioon, että häämekkoa tosiaan käytetään vain yhden kerran. Toisaalta sen takia häämekko tuntuu niin ainutlaatuiselta, sitä ei tosiaan käytetä kuin kerran. Perinteisesti häämekko on pitkä ja valkoinen. Häissä on myös muilta vierailta kielletty valkoinen väri. Tämä luo lisää erityisyyttä ja paineita häämekolle.

Lisäksi suurin osa meistä morsiamista on haaveillut häämekosta kauan. Häämekko on ehkä se konkreettisin asia, mistä voi haaveilla, ennen kuin häät oikeasti ovat lähelläkään. Televisio on nykyään täynnä hääohjelmia ja häämekon valinnasta on tehty melkein yhtä vakavaa kuin aviopuolison valinnasta. Häämekon täytyy olla tuntua siltä oikealta ja parhaimmillaan jopa kysytään, kuten vihkikaavassa: ”Tahdotko tämän häämekon?”.

hääblogi maalla naimisiin

Kuten muillakin, myös minulla on ollut tarkat suunnitelmat ja haaveet häämekosta. Häämekkojen sovittelu oli myös asia, jota odotin ehkä eniten hääsuunnitellusta. Sillä eihän häämekkoja voi mennä sovittamaan ennen kihlausta. Ensimmäisen kerran kävinkin sovittamassa häämekkoja muutama kuukausi kihlauksen jälkeen ja kyllä se on erityinen hetki, kun ensimmäistä kertaa laitat häämekon päällesi. Häämekon pukeminen konkretisoi sen, että naimisiin ollaan ihan oikeasti menossa. Se saa aikaan morsianolon, mikä on aika ihanaa.

Olen itse nauttinut hirveästi häämekkojen etsimisestä. Onhan se kokemus, jota me olemme katsoneet tv-ohjelmista ja elokuvista, kun tyttöporukalla lähdetään sovittamaan häämekkoja. Välissä otetaan lasit skumppaa ja pidetään hauskaa. Ja kyllähän se oli todella hauskaa. Suosittelen kaikkia sovittamaan rohkeasti eri malleja, sillä se antaa vahvuutta omasta tyylistä. Itse jopa ostin samantyylisen mekon, kuin olin suunnitellutkin, mutta eri tyylien kokeileminen vahvisti sen tunteen, että olen valinnut itselleni oikean tyylin.

Itse en kuitenkaan kokenut tunteellista itkemistä ja tunnetta, että tämä on se THE häämekko. Valitsemani mekko oli kuitenkin paras kaikista kokeilemistani (ja minä ehdin kokeilla aika monta), ja sopi erittäin hyvin minun tyyliini. Voi olla, että olen katsonut liikaa hääohjelmia, koska tuntuu, että kaikille pitäisi tulla se vahva tunne häämekosta, että tämä on se oikea. Uskon kuitenkin, että on tärkeämpiäkin asioita. Sulhasestani olen täysin varma, joten uskon, että se on ihan sama, minkälainen mekko minulla on päällä. Olen myös melko varma, että morsiamet saa aina kehuja häämekostaan oli se sitten, minkälainen tahansa. Lisäksi onnellisena näyttää myös kauniilta 😉

hääblogi hääpuku maalla naimisiin

Häämekon löytäminen ja se, että se riippuu vaatekaapissani, on kyllä silti yksi ison stressin poistaja. Häämekko on kuitenkin iso hankinta ja vaatii harkintaa, joten on ihana tietää, että minulla on hääpäivänä, jotain päälle pantavaa. Enää täytyy stressata, että en hääpäivänä sotke pukuani pahasti. Täytyy myöntää, että aika monta kertaa ollessani yksin kotona, olen kaivanut hääpuvun kaapista ja sovittanut sitä varmistuakseni, että se näyttää edelleen siltä kuin muistin. Tekeekö muut jo hääpuvun löytäneet morsiamet samaa?

 

Kesän 2021 morsian. Juhlasuunnittelua rakastava, yksityiskohtiin ja visuaalisuuteen panostava. Maalaisromanttisten ja rentojen häiden suunnittelua pääsee seuraamaan hääblogin puolella lisää: instagram.com/maalla_naimisiin