Esteetön Onni- Katihanna

Esteetön Onni- Katihanna

Esteetön Onni
 
Onnellisuudelle ei ole esteitä. Keittiönkaapit eivät ole este onnellisuudelle. Sisustusratkaisut eivät ole este onnellisuudelle. Naapurien, ystävien tai sukulaisten mielipiteet eivät estä onnellisuutta. Koulutehtävät, työt, siivoaminen... Mikään niistäkään ei estä onnellisuutta. Sade ei pilaa päivää. Kylmyys ei vie pois iloa. Kompastuminen voi harmittaa, mutta sillekin voi myös nauraa, ei se niin vakavaa sitten kuitenkaan ole!
 
Ystävieni häissä pappi puhui hyvin siitä, miten luomme itse esteitä onnellisuudellemme. Alamme uskotella itsellemme, että emme syystä tai toisesta vaan voi olla onnellisia. Että jokin mukamas voisi himmentää onneamme. Että jollakin itsemme ulkopuolisella olisi sellainen voima. Todellisuudessa onnellisuus on täysin esteetöntä.
 
 
Onko yhtään mikään niin tärkeää, että sen vuoksi esimerkiksi hääparin suuri päivä voisi mennä pilalle? Haittaako sade? Haittaako unohtunut sormus? Haittaako tahra kengässä, repeämä hunnussa tai pörrö hiuksissa? Haittaako se oikeasti?
 
Ei onnellisuus tule ulkoisesta. Onnellisuus on meissä sisällä. Yhteys toiseen ihmiseen kasvattaa onnea entisestään.
 
 
Hääpäivä ei ole suoritus. Se on juhla. Se on onnea siitä, että yhdessä ollaan tultu tähän, ja yhdessä tästä jatketaan. Häät ovat kahden välistä yhteyttä vahvistava juhla, jolla on merkitystä myös muille. Ne ovat osoitus siitä, että kaksi ihmistä on sitoutunut kulkemaan yhdessä, toinen toistaan tukien, toinen toisensa onnea vaalien ja kasvattaen. Ei vaatien, eikä mistään kenenkään kanssa kilpaillen. Jokaisella parilla on ihan oma ainutlaatuinen juttunsa, ja sen tunnistaminen ja arvostaminen on aitouden ja onnellisuuden ytimessä.
Häät ovat juhla, jossa kohdataan toisiinsa sitoutunut pari, valmiina kasvamaan yhdessä. Onnea on löytää ihminen, jonka kanssa on hyvä, ihan kaikkina hetkinä. Sellainen toinen, joka jakaa saman onnen, ja ymmärtää, ettei maailmassa ole sille mitään esteitä.
 
Onnellisia juhlia, ja onnellista arkea! Nauttikaa elämästä yhdessä!
Katihanna
 
Äiti, vaimo, elämäntaidonvalmentaja, luova nainen, intuitiivinen taiteilija ja naisten piirien vetäjä. Rakastan runoutta ja hyviä tekstejä, pohdintaa ja puntarointia ja näen helposti kauneutta kaikkialla. Kuvaan mielelläni sitä valoa, mitä ympärilläni näen ja aistin. 
 
Silmäni ovat auki hyvyydelle, sieluni elämän suurelle seikkailulle. Suurimmat seikkailut tähän mennessä ovat minulle olleet sisäisiä, vahvasti perheeseen, vanhemmuuteen ja rakkauteen liittyviä. Kasvattavia! 
Asun perheeni kanssa maaseudulla, juuri meidän oloista elämää eläen. Haaveilen vuokramökkien rakentamisesta tontillemme, oman hyvinvoinnin tilan luomisesta ja majoituspalveluiden tarjoamisesta. Luonnosta saan voimaa, ja uskon, että luonnonläheinen elämä tekee ihmiselle todella hyvää.