Trendit ja ohjeet pikkujoulumeikkiin

Trender och instruktioner för julsmink

Som gästförfattare berättar Makeup / Makeupartist Marja Nikkola om tricks och trender för julsmink:

Julpartysmink får ta sig av, men det kan också göras på ett mer måttligt sätt, beroende på vilken typ av tillfälle du går till och din övergripande stil. Är du en naturlig eller klassisk, modern eller helt gratis experiment i din stil? Vilken färg ska du ha på dig? Om du inte är van vid smink kan en mer blygsam sminkutseende vara mer säker. Till exempel är Smoky Eyes i olika nyanser av brunt eller grått i kombination med bärfärgade läppar relativt enkla att implementera och samtidigt tidlösa, alltid fashionabla alternativ till julpartier. Koppar- och bronsskuggor har också nyligen lyckats i den partysmink som de skapat.

Julfest makeup

Om du använder mörk eller medellång ögonskugga rekommenderar jag att du alltid börjar med smink på ögonen och att du inte börjar med grunden förrän din ögonmakeup är klar. Detta beror på att ögonskuggan ofta innehåller mycket pigment som lätt faller under ögonen. När du ännu inte har applicerat hela ansiktet på ansiktet kan du säkert torka av kråkans ögonskugga från dina kinder med en sminkborttagare eller bomullspinne, utan att behöva applicera de områden där du just har torkat kråkans öga.

smokeyeyesohjeet

Fotograf Jani Miikkulainen

Här är mina tips för enkel Smoky-ögonsmink:

1) Applicera först ögonminkprimer på ögonlocken. Applicera släpppulvret antingen med en borste eller en pulverpinne. Nu när grunden för din ögonmakeup är klar kommer den att göra din makeup längre. Jag lägger vanligtvis ett neutralt, lätt matt ögonskugga ovanpå detta, för det har en mörkare ögonskugga som bleknar vackrare.

2) Applicera sedan den önskade mörka eller medelstora mörka ögonskuggan med en smal borste på hela rörelset. Färgen ska vara mörkare än pisklinjen. Du kan lägga till en mörkare nyans individuellt. Applicera en mörk borste med en smal borste på dina nedre ögonlock precis under de nedre fransarna.

3) Ta en tjock borste för att bleka och börja bleka den mörka färgen uppåt. Syftet är att göra den mörkare färgen du använder och den ljusa nyansen under den smälter vackert med varandra.

4) Klipp de övre och nedre ögonlocken med en svart kajak så att det inte finns några luckor någon annanstans än genom att korsa hela ögat. På det nedre ögonlocket kommer beskärningen precis inuti ögonfranslinjen, "vattengränsen". Därefter oskarpa ögonskuggan du gjorde så att resultatet ser disigt ut. Ju mer försiktigt du bleknar bort, desto bättre blir slutresultatet.

5) Böj fransarna och applicera mascara på de övre och nedre fransarna och, om så önskas, fransarna eller fransarna. Du kan fortfarande spruta på toppen av makeupsprayen så att den håller längre.

 

Julfest make-up instruktioner


Det som trender just nu är strobing, det vill säga att lyfta fram höga punkter i ansiktet som kinder, näsa och haka med markeringsprodukter som kan vara pulveriga eller krämiga, matta eller pärliga. Även om de nyanser du använder för julpartysmink kanske inte är djärva, kan firandet blandas med goda höjdpunkter. Samtidigt skapar de tredimensionalitet i ditt ansikte. Särskilt för en vuxen kvinna är det bra att komma ihåg magin som höjer rodnadens ansiktsdrag. För fester kan skuggan bli ljusare än vardagen eller så kan du byta från den matta rodnen du använder som en pärla till pärla.

Om du redan är en begagnad och / eller experimentell makeupartist kan glitterögonsmink vara din sak. Vad skulle vara bättre än en glittrande julfest? Nyligen har glitter varit hårt på ytan och till och med applicerat på läppar, kinder och annan ansiktshud. Men för mycket, är det? Det är upp till dig! Du kan lägga till en bild av vackra ögonfransar eller bara några ögonfransar i de yttre hörnen av ögonen. I själva verket har jag använt deras fastsättning Duo-lim, som finns i de flesta välsorterade kosmetiska avdelningar. Se till att du har tillräckligt med tid att ta på dina fransar om du inte har provat dem tidigare.

Tänk på att glitterpulber behöver alltid använda flytande produkt - faktum är att jag har använt bland annat Inglot Duraline gel, som blandat ha min glitterpulber på paletten makeup. Detta gör produkten hållbar och lätt att applicera. Utan en sådan produkt dyker glitter lätt bara på alla platser. Du kan också applicera Duo Adhesive på ögonlocket och klappa på det med en glitterpulverborste. Här är ett par bilder av min glittermakeup som jag fick från Rae Morris Makeup - The Ultimate guide. Makeup kallas Cleopatra-ögon.

Jag började min ögonmakeup genom att lätt applicera Duo-mascara på det område där jag ville att Glitter skulle komma. Jag använde både svart och något lila glitter, och slutligen tilllade jag vit glitter mellan hörnen och ögonskuggan för att få in 3D. Jag tog bort extra, ur önskat område genom att följa glitterbokens instruktioner med hudtejp - bra tips förresten! Modellen på bilderna hade några nyligen applicerade volymögonfransar, så jag satte inte några fransar på henne. Ovanpå makeupen applicerade jag lätt ett löst pulver som hade blandats med lite silverglitter för att få huden att glöda. Slutligen lägger jag också lite glitter på axlarna och dekolleté.

Har du provat de tidlösa Smoky Eyes eller Glitter Makeup?

glitter makeup

Författaren är en mångsidig skönhetsproffs.

Mer av hans arbete hittar du:
kontakt: marja.p.nikkola@gmail.com