Täydelliset Häät -Saturakkaus

Täydelliset Häät -Saturakkaus

 

Täydelliset häät

Minulla on ominaisuus, joka ei ole ihmisistä viehättävä. Haluatko kuulla mikä se on? Olen toipuva perfektionisti. Yritän parantua siitä.

Ihmiset kokevat niin sanotun täydellisyyden luotaantyöntävänä, koska se ei tunnu ihmisistä aidolta. Mutta sen lisäksi, että olen perfektionisti, myös aitous on minulle äärimmäisen tärkeää.

 

Miksi jaan sinulle kaiken tämän? Jotta sinä voisit saada juuri sellaiset häät, mistä olet aina unelmoinut. Tai vaikket olisikaan unelmoinut häistä, niin voisit saada itsellesi häistäsi muiston, johon on hyvä palata elämän eri vaiheissa.

 

 

 

Kukaan ei siis lähde suunnittelemaan häitä saadakseen niistä huonon olon, mutta uskon, että monelle ihmiselle tulee huono olo hääprosessissa syystä tai toisesta, joista yksi yleinen on täydellisyyden tavoittelu.

 

Täydellisyyden tavoittelu on minulle persoonallisuuden piirre eli saan aitoa iloa, kun asiat tehdään mahdollisimman hyvin mahdollisimman moniulotteisesti. Herkkänä ihmisenä arvostan yksityiskohtien ja kokonaisuuden kaunista harmoniaa.

 

Joillekin täydellisyyden tavoittelu on kuitenkin merkki siitä, että he kokevat etteivät ole tarpeeksi hyviä. Täydellisyyden tavoittelija ajattelee, että jos teen kaiken täydellisesti olen riittävän hyvä ja sitten heimoni ei hylkää minua. Tärkeintä on kuitenkin, ettemme hylkää itse itseämme missään tilanteessa. Kuinka morsian voi hylätä itsensä häiden järjestelyssä? Hyvin helposti!

 

Häät on perinteisesti ollut sukujen yhdistämistä varten eli ei niinkään morsianta ja sulhasta varten, mikä nykyään on yleensä käytäntö. Silloin myös morsiamen perhe maksoi häät, jotta sulhanen ylläpitäisi morsiamen loppuelämänsä ajan. Riippuen siitä, kuinka monta kokkia on hääsoppaa keittämässä, voi siitä tulla hyvinkin sotkuista ja ylitsevuotavaa ainakin morsiamelle.

 

Eli morsian voi hukata itsensä, kun miettii millaisen puvun haluaa. Haluaako hän miellyttää itseään, vai ottaa myös huomioon sulhasen maun. Entä onko sillä väliä, mitä muu hääväki ajattelee puvusta? Haluaako äiti, että morsian käyttäisi hänen vanhaa pukuaan? Tai onko häihin tulossa hyvin vanhoillisia ihmisiä, jotka kauhistuvat liian avoimesta puvusta? Entä mitä hunnusta ajatellaan? Saako kengät olla muut kuin valkoiset? Ihmisillä tuntuu olevan usein kiveenhakattu mielipide kaikkeen.

 

 

Morsian voi hukata itsensä, kun valitaan vihki- ja juhlapaikkaa, ruokaa, kakkua, kukkia, kuvaajaa, lahjoja vieraille jne. Morsian voi hukata itsensä valitessaan kaasoa ja morsiusneitoja, jos hän yrittää huomioida kaikki ja tehdä kaiken täydellisesti. Tästä johtuen on tärkeää selvittää heti häiden alussa, mikä on olennaista. Mikä on olennaista sinulle teidän häissänne?

 

Onko se se, että saatte sitoutua kumppanisi kanssa rakastamaan toinen toisianne myötä- ja vastamäissä molemmille tärkeiden ihmisten edessä? Jos, niin jokaista häitä koskevaa päätöstä tehdessä kannattaa kysyä itseltä tämä kysymys: onko tämä rakastava valinta minua ja kumppaniani kohtaan? Ja seuraavaksi kannattaa miettiä, osaanko ilmaista rakkauteni itseäni ja kumppaniani kohtaan häitä suunnitellessamme ja järjestäessämme.

 

Vai onko se, että saan olla päivän prinsessa? Jos niin, mitä päivä prinsessana sinulle käytännössä tarkoittaa? Miten prinsessa käyttäytyy ja miten häntä kohdellaan? Entä mitä jos saisitkin joka päivään oman prinsessahetken? Mikä se voisi olla? Vaahtokylpy, lempiaamupala, kauniit vaatteet, huoliteltu ulkonäkö, jokin jalo teko, heikommassa asemassa olevien auttaminen, kauniit sanat, ihaileva katse, kiitollinen kosketus.

 

Kun olet selvittänyt itsellesi häiden kompassin, eli mikä on juuri teille häissä tärkeää, voit lähteä rennolla mielellä suunnistamaan häähumussa, kun tiedät, että voit aina katsoa kompassiisi tehdessäsi päätöksiä ja arvioidessasi häämatkan suuntaa. Valmistaudu myös siihen, että saatat joutua muistuttamaan ihmisiä kompassistasi. Sanomalla esimerkiksi: ”Kiitos, että välität ja jaoit mielipiteesi. Meille häissämme tärkeintä on se, ettei kukaan rasitu liikaa ja pelkään, että ehdottamasi asia rasittaisi liikaa”. Toiveeni on, että sitoudut omaan kompassiisi, jotta voit saada juuri sinulle kauniin hääpäivän.

 

 

 

Kerro nyt minulle, mikä olisi sinulle olennaista häissänne ja mitä haasteita sinulla mahdollisesti on sen toteuttamisessa, niin voin seuraavissa blogikirjoituksissani antaa vinkkejä sen saavuttamiseen mahdollisimman kauniilla tavalla. Juttuni ilmestyvät joka kuun 22. päivä.

 

Olen siis auttanut ihmisiä kymmenen vuoden ajan toteuttamaan unelmiaan ja toivon, että teemme seuraavaksi juuri sinun hääunelmastasi totta oli kyseessä sitten sen muuttaminen miten puhut itsellesi stressitilanteissa tai kuinka voit näyttää kauneimmalta versiolta itsestäsi häissänne.

 

Jos mietit huomenlahjaa kumppanillesi tai häälahjatoivetta itsellesi, käy saturakkaus.fi osoitteessa ja tutustu Saturakkauskurssiin, Kuherruskuukausi-pakettiin ja videopuhelu-coachaukseen. Sivulla on myös paljon blogikirjoituksia siitä, kuinka saada rakkaus kukoistamaan ja kestämään.

 

Johanna Jääskelä, VTM

 

Johanna Jääskelä on Saturakkaus Oy:n toimitusjohtaja ja kirjailija, joka elää onnellisena elämäänsä unelma-aviomiehensä ja heidän tyttärensä kanssa. Pian perheeseen tulee lisäystä Cavalier kingcharlesinspanielin myötä. Hän perusti Saturakkaus Oy:n miehensä Juhan kanssa, jotta voisi auttaa ihmisiä kasvamaan yhdessä kokonaiseksi ja siten voimaan hyvin parisuhteessa. Aito rakkaus luo hyvinvointia ja kaikki Saturakkaus Oy:n palvelut tähtäävät siihen, että ihmiset pääsisivät käsiksi aitoon rakkauteen itsessään ja kykenisivät osoittamaan sitä itsensä lisäksi myös kumppanilleen ja muille läheisille.

Kuvat: Johanna Jääskelä