Rakkauden kukat - Saturakkaus

Rakkauden kukat - Saturakkaus

Rakkauden kukat

Kerron nyt muutamien lempikukkieni symbolismista Sari Norkolan Rakkausvalmennus-kirjan mukaan, jotta voit saada inspiraatiota hääkukkiesi valintaan: ”Ruusun tuoksu ei ärsytä ketään, vaan niin miehet, naiset kuin lapsetkin ihastuvat sen täydelliseen aromiin. Ruusu on kuin rakkauden jumalatar itse, antaen tilaa sielulle seksuaalisuudessakin. … Klassista naistyyppiä edustava nainen rakastaa ruusua, joka auttaa häntä säilyttämään tyylikkään ja miellyttävän naisellisen olemuksensa joka tilanteessa. Ruususta huokuu romantiikka ja arvokkuus.”

”Appelsiininkukka edustaa taiteilija Rubensin rakastamaa naistyyppiä: muodokasta, vapaata ja hersyvää naista, joka nautiskeli aistillisuudestaan estottomasti, häpeilemättä ja ilman omantunnontuskia. … appelsiininkukka sopii parhaiten valmistamaan naista raskauteen, niin tunnetasolla kuin fyysisesti. Se vaikuttaa nimittäin avaavasti sydämeen ja rentouttavasti kohdun lihaksiin.”

Koska usein hääkimpussa käytetään myös pionia ja orkideaa, kerron myös niiden symboliikasta Kukkien kieli-teoksesta ja Lillian Toon pieni fengshui-kirjasta keräämäni tiedon avulla:

Orkideaa pidetään ”hienostuneisuuden ja ylellisen elämän vertauskuvina”.

”Pioni on ’kukkien kuningas’, hyvän onnen symboli, joka yhdistetään naisiin ja romanssiin. Legenda kertoo Yang Kuei Feistä, keisarin jalkavaimosta, jota sanotaan Kiinan kaikkien aikojen kauneimmaksi naiseksi. Läpi elämänsä Fei piti keisarin lumoissaan ja osoittaakseen kunnioitustaan keisari huolehti siitä, että Fein makuukamari oli aina täynnä pioneja. Pionin uskotaan pitävän romanssin ja rakkauden elossa.” Mitä kukkia sinä haluat kimppuusi ja hääpaikalle? Valitsetko ne ulkonäön, tuoksun, saatavuuden ja/tai symboliikan mukaan?

Tämä on toistaiseksi viimeinen kirjoitukseni Kauniissa päivässä, koska uusi vuosi tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia. Toivon, että olet saanut inspiraatiota ja oivalluksia mahdollisimman kauniiseen päivääsi, kun sitoudut rakastamaan kumppaniasi elämäsi loppuun saakka.

Nähdään saturakkaus.fi -sivustolla, jossa jatkan blogin kirjoittamista vuorokuukausittain aviomieheni kanssa siitä, kuinka saat parisuhteesi säilymään lumoavana koko loppuelämäsi ajan, sekä jäsenalueella, jossa jaan vinkkejä tekstien ja tehtävien lisäksi myös videoilla.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta toivottaen, Johanna

Teksti ja kuvat: Johanna Jääskelä, VTM, joka on parisuhdevalmentaja Driimillä, sekä Saturakkaus Oy:n toimitusjohtaja ja kirjailija, joka elää onnellisena elämäänsä unelma-aviomiehensä, heidän tyttärensä ja Cavalier kingcharlesinspanielipennun Jaden kanssa, joka toimii myös yrityksen brändilähettiläänä ja jakelee rakkauden makupaloja Saturakkauden some-kanavilla.

Johanna perusti Saturakkaus Oy:n miehensä Juhan kanssa, jotta voisi auttaa ihmisiä kasvamaan yhdessä kokonaiseksi ja siten voimaan hyvin parisuhteessa. Aito rakkaus luo hyvinvointia ja kaikki Saturakkaus Oy:n palvelut tähtäävät siihen, että ihmiset pääsisivät käsiksi aitoon rakkauteen itsessään ja kykenisivät osoittamaan sitä itsensä lisäksi myös kumppanilleen ja muille läheisille.