Moikka! Minä olen Nina, lohjalainen kahden pienen pojan äiti, korusuunnittelija ja valokuvaaja. Yritykseni ja korusarjani nimi tulee tyttönimestäni Nina Kaarre. Jotenkin se on jäänyt elämään myös nimenä minulle ja nykyään Ninasta puhutaan usein myös Ninkana. 

Kun olin nuori, supermallit olivat todella suuria julkkiksia. Leikimme usein supermalleja leikeissämme. Muistan olleeni valokuvaaja ja stailanneeni ystäviäni hyvin nuorena. Oliko siis kuitenkaan ihan sattumaa että valokuvauksesta tuli työni ja suuri intohimoni aikuisiällä. Valokuvauksessa olen pystynyt vihdoin hyödyntämään herkkyyttäni joka aiemmin kaupallisella alalla oli vähän rasite. Valokuvauksessa minua kiehtoo aitous ja hetken taika.

Toinen lempiharrastukseni pienenä oli piirtäminen. Piirsin prinsessoja paperille ja väritin yksityiskohtia äidin luomiväreillä. Muistan hyvin ensimmäisen Anttilasta ostamani luomiväripaletin. Siinä kauniit värit muodostivat perhosen ja se oli suurin aarteeni. Yksityiskohdat olivat aina tärkeitä. Rakastin myös eläimiä, erityisesti hevosia ja ne olivatkin lähes koko elämäni aina täysi-ikäisyyden kynnykselle asti. 

Opiskelin aluksi kaupallista alaa mutta se ei kuitenkaan tuntunut omalta vaan haluasin luoda jotain käsilläni. Valmistuin meikkaajaksi -97 ja kampaajaksi 2000. Toimin useita vuosia kosmetiikka-alan maahantuonnissa ja käsillä tekeminen oli vähäisempää. Tunsin että en päässyt eteenpäin ja minusta puuttui jotain. Käsityöt ovat olleet suvussani aina tärkeässä roolissa. Ollessani pieni, äitini teki toinen toistaan upeampi neulepaitoja joita koristivat kimaltavat aplikaatiot. Ne olivat todella kauniita. Uskon niiden inspiroineen minua alitajuisesti enemmän kuin minkään muun. Uskon ja toivon että käsitöiden tekemisen riemu siirtyy myös omille lapsilleni.

Tekemieni juhlakampausten kautta innostuin alunperin myös koruista ja erityisesti hiuskoruista. Aloitin kimaltavien juhlakorujen maahantuonnin vuonna 2011. Kerran eräs koruerä saapui täysin rikkinäisenä. Pyörittelin sen palasia hetken surkeana ympäriinsä kun en hentonut heittää niitä roskiinkaan. Yhtäkkiä palaset alkoivat loksahdella kohdalleen. Syntyi jotain ihan uutta. Aloin työskennellä tuotekehityksen parissa joka johti Ninka ® korumerkin perustamiseen. Ninka Design on syntynyt rakkaudesta kaikkeen kauniiseen ja ilosta luoda sitä. Jokainen on uniikki!

Toivon että rakkauteni ja intohimoni työhöni näkyy tuotteessani. Tyylini on herkkä ja naisellinen. Tärkeintä minulle työssäni on laatu ja asiakastyytyväisyys.  Valmistan jokaisen koruni huolella ja rakkaudella kuin se olisi omani. Teen jokaisen kampauksen ja meikin niin viimeistellysti kuin se on mahdollista. Jokainen kuvaamani henkilö on minulle tärkeä ja pyrin aina parhaaseen lopputulokseen. Toivon että työstäni on Sinulle iloa ja hyötyä pitkään. 

Verkkokaupastani löydät myös pieniä eriä ulkomaisia aarteita. Osa helmikorvakoru malleistamme tulee valmiina Kiinalaiselta helmivalmistajalta. Osan helmikorvakoruista valmistamme itse. Tällähetkellä kaikki hiuskorut ovat kotimaista tuotantoa.

2017 Ninka Design koruille myönnettiin Avainlippu® merkiksi kotimaisesta työstä. 

Kiitos kaikille ihanille asiakkailleni! En voi kylliksi korostaa miten tärkeitä te minulle olette.

Ps. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi niin pysyt mukana uusissa tuulissa :)

 

Rakkaudella 

Nina

 

Tervetuloa seuraamaan Ninka Design Studion päivää somessa

https://www.facebook.com/NinkaDesignFi/

https://www.instagram.com/ninkadesign/

http://juhlakampaukset.blogspot.fi

www.ninkadesign.net