Trendit ja ohjeet pikkujoulumeikkiin

Trendit ja ohjeet pikkujoulumeikkiin

Vieraskirjoittajana Meikkaaja/Maskeeraaja Marja Nikkola kertoo pikkujoulumeikin niksit ja trendit:

Pikkujoulumeikissä on lupa irrotella, mutta sen voi tehdä myös hillitymmin, riippuen siitä millaiseen tilaisuuteen olet menossa ja millainen tyylisi yleisesti ottaen on. Oletko tyyliltäsi luonnollinen vai klassinen, moderni vai täysin vapaa kokeilija? Minkä värisen asun laitat päällesi? Jos et ole tottunut meikkaaja, voi hillitympi meikkilook olla varmempi. Esimerkiksi eri ruskean tai harmaan sävyillä toteutettu smoky eyes yhdistettynä marjaisen sävyisiin huuliin on suhteellisen helposti toteutettava ja samalla ajaton, aina muodikas vaihtoehto pikkujouluihin. Myös kuparin ja pronssin sävyt ovat viime aikoina hohtaneet luomilla juhlameikeissä.

pikkujoulumeikki

Jos käytät tummia tai keskitummia luomivärisävyjä, suosittelen aloittamaan meikin teon aina silmistä ja aloittamaan meikkipohjan teon vasta, kun silmämeikkisi on valmis. Tämä siksi, että luomiväreissä on usein paljon pigmenttiä, joka varisee helposti silmien alle. Kun et ole laittanut vielä meikkivoidetta koko kasvoille, voit huoletta pyyhkiä varisseen luomivärin poskipäiltäsi meikinpuhdistusliinalla tai vanulapuilla eikä sinun tarvitse lisätä uudestaan meikkivoidetta niihin kohtiin, joista olet juuri pyyhkinyt varisseen meikin.

smokeyeyesohjeet

Kuvaaja Jani Miikkulainen

Tässä ohjeeni helpon smoky eyes -meikin tekoon:

1) Levitä ensin silmäluomillesi silmämeikin pohjustusvoide. Levitä sen päälle irtopuuteria joko siveltimellä tai puuterivipalla. Nyt silmämeikin pohjustus on valmis, sen avulla meikkisi kestää pidempään. Yleensä lisään vielä tähän päälle neutraalin värisen, vaalean mattaluomivärin, koska sen päällä tumma luomivärisävy häivyttyy kauniimmin.

2) Levitä seuraavaksi haluamasi tumma tai keskitumma luomivärisävy kapeahkolla siveltimellä koko liikkuvalle luomelle. Värin tulee olla kaikista tummin aivan ripsirajan tuntumassa. Voit lisätä siihen erikseen tummempaa sävyä. Levitä tumma väri kapealla siveltimellä myös alaluomillesi aivan alaripsien alle.

3) Ota paksu, häivytykseen tarkoitettu sivellin ja ala häivyttää tummaa väriä ylöspäin. Tarkoitus on saada käyttämäsi tummempi ja sen alla oleva vaalea sävy häivyttymään kauniisti toisiinsa.

4) Rajaa ylä- ja alaluomi mustalla kajalkynällä niin, ettei minnekään jää aukkoja vaan rajaus kiertää koko silmän. Alaluomella rajaus tulee aivan ripsirajan sisäpuolelle, ”vesirajaan”. Tämän jälkeen häivytä tekemäsi rajaus luomiväriin niin, että lopputulos on utuisen näköinen. Mitä huolellisemmin häivytät, sen parempi lopputulos.

5) Taivuta ripset ja lisää ripsiväri ylä- ja alaripsiin sekä halutessasi irtoripset tai irtoripsitupsut. Voit vielä suihkauttaa päälle meikinkiinnityssuihkeen kestävyyden tehostamiseksi.

 

pikkujoulumeikkiohjeet


Tällä hetkellä trendikästä on strobing eli kasvojen korkeimpien kohtien, kuten poskipäiden, nenänvarren ja leuan tuominen esiin korostustuotteilla, jotka voivat olla puuterimaisia tai voidemaisia, mattaisia tai helmiäistä sisältäviä. Vaikkeivat pikkujoulumeikissä käyttämäsi sävyt olisikaan räväköitä, juhlavuutta voi tuoda kokonaisuuteen hyvillä korostustuotteilla. Samalla ne luovat kolmiuloitteisuutta kasvoihisi. Etenkin aikuisen naisen on hyvä muistaa myös poskipunan kasvonpiirteitä kohottava taika. Juhlien kyseessä ollessa sävy voi olla kirkkaampi kuin arkena tai voit vaihtaa arkena käyttämäsi mattaisen poskipunan helmiäistä sisältävään vaihtoehtoon.

Jos olet jo tottuneempi ja/tai kokeilunhaluinen meikkaaja, glittersilmämeikki voi olla sinun juttusi. Mikä kävisikään pikkujouluihin paremmin kuin kunnon kimallus? Viime aikoina glitter on ollut kovasti pinnalla ja sitä on laitettu jopa huulille, poskipäille ja muuallekin kasvojen iholle. Liika on kuitenkin liikaa, vai onko? Sen päätät sinä! Koko komeuteen voit lisätä näyttävät irtoripset tai vain muutaman irtoripsitupsun silmien ulkonurkkiin. Itse olen käyttänyt niiden kiinnitykseen Duo-liimaa, jota saa useimmilta hyvin varustetuilta kosmetiikkaosastoilta. Varaa riittävästi aikaa irtoripsien laittamiseen, jos et ole aiemmin kokeillut niitä.

Muista, että glitterjauhe tarvitsee toimiakseen aina nestemäisen tuotteen – itse olen käyttänyt muun muassa Inglotin Duraline-geeliä, jonka sekoitan haluamaani glitterjauheeseen meikkipaletin päällä. Se tekee tuotteesta kestävän ja helposti levitettävän. Ilman tällaista tuotetta glitter helposti vain pölisee joka paikkaan. Voit myös levittää Duo-liimaa silmäluomelle ja taputella sen päälle glitterjauheen siveltimellä. Ohessa pari kuvaa tekemästäni glitter-meikistä, johon sain idean Rae Morrisin kirjasta Makeup – the ultimate guide. Meikin nimi on Cleopatra eyes.

Aloitin silmämeikin teon levittämällä kevyesti Duo-ripsiliimaa koko sille alueelle, jolle halusin glitterin tulevan. Käytin sekä mustaa että hieman lilaan vivahtavaa glitteriä, lopuksi lisäsin vielä valkoista glitteriä kulmien ja luomivaon väliin kolmiulotteisuutta tuomaan. Poistin ylimääräisen, halutun alueen ulkopuolelle varisseen glitterin kirjan ohjeen mukaan ihoteipillä – erinomainen vinkki muuten! Kuvien mallilla oli melko hiljattain laitetut volyymiripset, joten en laittanut hänelle lainkaan irtoripsiä. Meikkipohjan päälle levitin kevyesti irtopuuteria, johon olin sekoittanut hieman hopeanväristä glitteriä saadakseni ihon kimaltelemaan. Laitoin lopuksi vähän glitteriä myös hartioille ja dekolteelle.

Oletko sinä jo kokeillut ajatonta smoky eyesiä tai glittermeikkiä?

glittermeikki

Kirjoittaja on monipuolinen kauneusalan ammattilainen.

Lisää hänen töitään löydät:
yhteystiedot: marja.p.nikkola@gmail.com