Kuinka olet häissä kauniina yksinkertaisten joogaoppien avulla? - Saturakkaus

Kuinka olet häissä kauniina yksinkertaisten joogaoppien avulla? - Saturakkaus

Kuinka olet häissä kauniina yksinkertaisten joogaoppien avulla?

Olen kirjoittanut kuinka rakkaus kaunistaa ihmistä jutussa Rakkauden kaunistava voima. Nyt kirjoitan kuinka jooga voi auttaa ketä tahansa kauniimmaksi ja hyvinvoivemmaksi.Kaikki tietävät, että ihminen tarvitsee hyvät yöunet, terveellistä ruokaa ja riittävää liikuntaa voidakseen hyvin ja ollakseen luonnollisesti kaunis. Mitä se käytännössä tarkoittaa kunkin ihmisen kohdalla on kuitenkin toinen juttu. Ja vaikka ihmisellä olisi kaikki tieto maailmassa, mutta jos motivaatio sen käytäntöön laittamiseen puuttuu, ei siitä tiedosta ole mitään hyötyä.

Eli aloitetaan nyt motivaatiosta. Miksi haluat olla häissä kaunis? No ainakin sen tähden, että voit hyväksyä itsesi sellaisena kuin olet ja siten olla hyvällä mielellä ja suhtautua siten positiivisesti muihin ihmisiin. Kauneuteen panostaminen voi olla myös joillekin parempi motivaattori kuin terveenä pysyminen, mikä tietenkin olisi toivottavaa juhlapäivän koittaessa.

Olennaisinta siis on, että kykenet pitämään itsestäsi häissä ja jos se tarkoittaa sitä, että kauniimpana pidät itsestäsi enemmän, niin panostetaan nyt siihen. Milloin olet viimeksi pitänyt itsestäsi erityisen paljon ja millainen olit silloin? Olitko kenties rentoutunut, lihakset eivät olleet jännittyneet, seisoit ryhdikkäästi ja hymy irtosi helposti? Sinun oli ehkä helppo ottaa kontaktia toisiin ihmisiin ja sinusta oli ainakin ihan OK näkyä? Kuinka jooga voisi auttaa sinua pitämään itsestäsi enemmän ja siten nauttimaan ainutlaatuisesta kauneudestasi?


Matsyasana eli kala-asana

Joogan voi määritellä muun muassa itsehoitomenetelmäksi hyvän terveyden saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi. Jooga on erityisen hyödyllinen harrastus naisille, sillä se auttaa hormonitasapainon saavuttamisessa naisen jokaisessa elämänvaiheessa. Säännöllinen joogan harrastaminen auttaa pääsemään eroon kuukautisia edeltävästä väsymyksestä ja masennuksesta, lievittäen myös itse kuukautisista johtuvia vatsa- ja alaselkäkipuja.

Kala-asanan edistynyt variaatio

Hyvä liike naisille kaikissa elämänvaiheissa on muun muassa kuvassa esiintyvä Matsyasana eli kala-asento. Se poistaa jäykkyyttä niska-hartia-alueelta ja venyttää selkärankaa, sekä edistää kilpirauhasten toimintaa. Kilpirauhanen on kehon tärkein rauhanen, joka kontrolloi muita rauhasia. Rintakehän avaaminen lisää keuhkojen kapasiteettia ja helpottaa syvää hengitystä. Asana parantaa myös ryhtiä ja poistaa kaksoisleukaa.

On monia määritelmiä siihen, kuinka monta kertaa jotain täytyy tehdä, jotta se helpottuu. Yksi ohje on tehdä jotain 30 kertaa, jotta siihen tottuu, 60 kertaa sen tehtyä, siitä tulee kuulemma tapa. Eli mitä jos kokeilet seuraavat 60 päivää tehdä kala-asanan?

Ohjeet kala-asanan tekemiseen:

Käy selinmakuulle.
Koukista polvet ja paina jalkapohjat alustaan ja nosta takamusta niin, että saat kädet pakaroiden alle kämmenet ja kyynärpäät alustaa vasten.
Laske pakarat kämmenselkien päälle, suorista jalat ja nosta rintarankaa ylös, jolloin selkä nousee alustasta ilmaan kyynärpäihin tuettuna, mutta päälaki jää alustaan kiinni.
Jos pää on irti alustasta, anna niskan rentoutua ja pään riippua vapaasti tai liu'uta käsiä varpaita kohti, jotta päälaki laskeutuu kokonaan alustaan.
Hengitä rauhallisesti ja rentouta kasvojen lihakset.
Pysy asennossa vähintään kolmen syvän palleahengityksen ajan.
Rullaa selkä hitaasti takaisin alustaan ja tuo kädet sivulle kämmenet kohti kattoa.
Lepää hetki ja toista kerran tai kahdesti.

Sarvangasana eli hartiaseisonta

Jos kala-asennon jälkeen haluat tehdä vielä toisen vähän vaativamman kauneusasanan, suosittelen Sarvangasanaa eli hartiaseisontaa. Sitä sanotaan kuningatarasanaksi, sillä se on yksi tärkeimmistä asanoista terveyden kannalta ja sillä sanotaan olevan erityisesti kauneutta lisääviä ominaisuuksia, kuten ryppyjen siloittuminen kasvoilta ja suonikohjujen katoaminen jaloista. Ryppyjen siloittumisen lisäksi sen sanotaan tuovan hehkun kasvoille, johon syynä on siis verenkierron lisääntyminen kasvoissa. Jotta muutokset näkyisi, täytyisi tämä asana kuitenkin tehdä jopa 3-5 kertaa päivässä. Mutta muista siis, jos mielesi tekee vaikka puristaa näppylä kasvoiltasi, tee mieluummin hartiaseisonta.

Hartiaseisontaa ei suositella tehtäväksi, jos kärsit korkeasta verenpaineesta, sinulla on kuukautiset, olet raskaana, olet kärsinyt sydänvaivoista ja silmäsairauksista.

Hartiaseisonnan edistynyt variaatio

Ohjeet hartiaseisonnan tekemiseen:

Käy selinmakuulle.
Nosta jalat ilmaan 90 asteen kulmaan, tue kämmenillä itseäsi alustaa vasten, sekä aktivoi keskivartalon lihakset.
Heilauta itsesi ylös hartioiden varaan, ja aseta kämmenet heti tukemaan alaselkää. Oikaise selkä, jotta saat kehon hartioiden päälle, ilman, että niska rasittuu.
Suorista jalat, mutta pyri pitämään jalkojen lihakset rentoina.
Pysy asennossa muutaman syvän palleahengityksen ajan tai pidempään, jos hyvältä tuntuu. Aluksi ei kuitenkaan paria minuuttia pidempään.
Palaa rauhallisesti ja hallitusti selinmakuulle.

Jooga ei kuitenkaan ole vain fyysisiä liikkeitä, vaan paljon muuta. Itse olen Sivanandajoogaopettaja. Sivanandajoogassa asanoiden lisäksi olennaista ovat hengitysharjoitukset, rentoutusharjoitukset, ayurvedinen ruokavalio ja positiivinen ajattelu ja meditointi. Kaikki nämä yhdessä tukevat ihmisen terveyttä ja kauneutta.

Saturakkaus-jäsenalueella  avattiin viime perjantaina 18.9. rauhallisen läsnäolon takkahuone ja olohuone, pian avataan myös jooga- ja tanssisali, sekä Saturakkaus Spa naisille.

Johanna Jääskelä, VTM

Johanna Jääskelä on Saturakkaus Oy:n toimitusjohtaja ja kirjailija, joka elää onnellisena elämäänsä unelma-aviomiehensä ja heidän tyttärensä ja Cavalier kingcharlesinspanielipennun Jaden kanssa, joka toimii myös yrityksen brändilähettiläänä ja jakelee rakkauden makupaloja Saturakkauden somekanavissa. Johanna perusti Saturakkaus Oy:n miehensä Juhan kanssa, jotta voisi auttaa ihmisiä kasvamaan yhdessä kokonaiseksi ja siten voimaan hyvin parisuhteessa. Aito rakkaus luo hyvinvointia ja kaikki Saturakkaus Oy:n palvelut tähtäävät siihen, että ihmiset pääsisivät käsiksi aitoon rakkauteen itsessään ja kykenisivät osoittamaan sitä itsensä lisäksi myös kumppanilleen ja muille läheisille.

Kuvat: Johanna Jääskelä