Kesän juhlakampaukset - by Auli Tuomala

Kesän juhlakampaukset - by Auli Tuomala

Kesä! Mikä ihana tekosyy järjestää juhlat! Oli kyse valmistujaisista, yo-juhlista, rippijuhlista, häistä, syntymäpäivistä tai mistä vaan juhlan aiheesta, moni haluaa panostaa juhlalookkiinsa kokonaisuutena. Ei riitä, että on asut ja asusteet viimisen päälle mietittynä, vaan halutaan panostaa meikkiin ja hiuksiin myös. 

 juhlakampaus

Yo-juhlijoiden ja muita ammattiinkin valmistuvien juhlia mietittäessä, päivänsankari joutuu usein hiusten osalta, miettimään myös kampauksen toimivuutta lakin kanssa. 

Viime vuosina pintansa on pitäneet erilaiset letti-kihara-niskanutturat, jolloin lakin saa vaivatta mahtumaan päähän, mutta kampaus on näyttävä ilman lakkiakin. 

 lettikampaus

Tänä vuonna, jos haluatkin erottua muista ja kokeilla jotakin muuta, suostittelemme esimerkiksi löysähköä punoslettiä, jolloin hiusta ei tarvitse kasata nutturaksi, mutta on silti siisti, juhlava ja toimii lakin kanssa ja ilman. Tähän kampaukseen voit lisätä myös helpommin keveitä hiuskoruja tuomaan lisää näyttävyyttä ja juhlallisuutta. 

juhlakampaus

 

 

 juhlakampaus

Toinen vaihtoehto olisi klassisempi, tosin tämäkin on niskanuttura, mutta selkeämmät linjat tuovat ihan erilaista ryhtiä kampaukseen. Kampaus voi olla joko täysin sileä, tai mikäli hiukan haluat ”sitä jotain juttua”, niin pintaan tuo elävyyttä erilaisin osituksin esim. ristikkäin asettelulla tai sitten kevyttä pinta koristelua laineilla.

Tähänkin kampaukseen saat lisä maustetta hiuskoruin tai kukkasin, mutta tähän yhdistäisin selkeämpiä ja hillitympiä koruja tai kukkia.

 Meikki nuorelle valmistuvalle tai ylioppilaalle on usein kevyt ja raikas, jolla korostetaan kasvojen parhaita puolia, toki jos haluat tuoda persoonaasi enemmän esiin, ei nykypäivänä välttämättä katsota kieroon voimakkaampia ja värikkäämpiä silmä- tai huulimeikkejä. Etenkin kun on kyse alkukesän juhlista, jolloin luontokin on värikkäimmillään, värikäs meikkikin käy juhliin vallanmainiosti. Voit hakea asusi värimaailmasta inspiraatiota myös meikkiisi!

 

Kirjoittaja on Kampaaja-meikkaaja Auli Tuomala. Hän työskentelee Hyvinvointikeskus Louisessa Porvoossa