Yhtenäinen tyyli sulhaselle ja morsiamelle

Yhtenäinen tyyli sulhaselle ja morsiamelle

Vieraskirjoittajana muotisuunnittelun opiskelija Stina Henriksson:

Sanotaan, että pitkään seurustelleet parit alkavat muistuttaa toisiaan - olipa samaa mieltä tai ei, hääpäivä on päivä, jolloin yhtenäiseen tyyliin kannattaa satsata.

Pukeutumista kannattaa miettiä samalla tavalla, kuin muutakin hääkoristelua - ei tarvitse kuorruttaa kaikkea yltä päältä samalla teemalla, vaan yhtenäisen tyylin voi luoda juurikin niin hienovaraisesti kuin haluaa.

 

Häissä juhlistetaan alkavaa yhteistä taivalta, ja mikäs olisikaan näkyvämpi tapa ilmaista tätä, kuin somistaa sulhasen ja morsiamen puvut sopimaan yhteen.

Yhtenäisyys syntyy parhaiten harkituilla yksityiskohdilla. Toki moderni pari voi valita muutenkin samankaltaista materiaalia olevat puvut. Perinteisissä häissä, joissa pukukoodi on tiukempi, yhtenäisen tyylin luominen onnistuu yksityiskohdilla ja asusteilla

Pienet häivähdykset teemaväristä sopivat moneen

Taskuliina on yksinkertainen tapa tuoda häiden teemaväriä sulhasen pukuun. Sama sävy voi toistua myös esimerkiksi morsiamen hääkimpussa. Tyylikäs ja harkitun näköinen yksityiskohta on, lisätä hääkimpun ympärille, sulhasen taskuliinan väristä satiininauhaa.

Morsiamen kengät pysyvät yleensä puvun alla piilossa, mutta niissäkin voi hauskana lisänä toistaa häiden teemaväriä.

Jos sulhasen pukua koristaa kukkaviehe, siihen ja morsiuskimppuun kannatta valita samoja kukkia, tai ainakin samanvärisiä.Yhtenäisyys syntyy parhaiten harkituilla yksityiskohdilla. 

 

Kuva Trendhim

Yhteiset materiaalit

Jollei halua yhdistää värejä täysin sävy sävyyn, materiaalit ovat hyvä tapa luoda yhtenäisyyttä. Jos morsiamen puvussa on silkkiä, kannattaa sulhasen valita silkkisolmio.

Kun häissä käytetään trendikkäitä smokkeja, sametti voi toimia yhdistävänä materiaalina. Varsinkin talvihäissä samettinen solmuke sulhasella ja samettiyksityiskohdat morsiamen puvussa tai vaikkapa ulkona käytettävässä huivissa tai päällysvaatteessa, näyttävät varsin ylellisiltä.

Häissä suositaan yksiväristä solmiota, mutta moderni sulhanen voi pukeutua myös pienikuvioiseen solmioon. Jos haluaa panostaa loppuun asti harkittuihin yksityiskohtiin, solmion kuviossa voi toistaa samaa kuviointia, kuin morsiamen hunnun pitsissä.

 

ninka photography

Kuva Ninka.fi

 
kuva trendhim.fi 

Anna persoonallisuuden näkyä molempien pukeutumisessa

Kaikkihan haluavat oman näköisensä häät.  Jos ei halua määrittää tarkkaa etiketinmukaista pukukoodia häissään, sekä sulhasen että morsiamen pukeutumista voi maustaa persoonallisilla yksityiskohdilla. Hyvä tapa tähän on ammentaa inspiraatiota yhteisistä kiinnostuksen kohteista. Muutamalla tarkoin harkitulla yksityiskohdalla voi korostaa parin yhteisiä mielenkiinnon kohteita ja samalla tehdä hääpäivän asuista täysin uniikit.

 Jos hääparin molemmat osapuolet rakastavat luontoa, tämä voi näkyä esimerkiksi sulhasen kukkavieheessä ja morsiamen koruissa.   

ninka photography

Kuva Ninka Photography

 Asusteidenkin materiaaleihinkin kannattaa kiinnittää huomiota. Erityisesti metalliosat asusteissa ovat helppoja ja tärkeitä sovittaa yhteen; jos morsian käyttää kullansävyistä hiuskampaa, tarkista, että sulhasen kalvosinnapit ja/tai esimerkiksi mahdollinen metallikiinnitys kukkavieheessä ovat myöskin kullansävyisiä.

Merellistä teemaa on helppo henkiä asuun asianmukaisilla kalvosinnapeilla ja vaikkapa helmiyksityiskohdilla morsiamella. Tällä tavalla pukeutumisen teemaa voi yhdistää myös itse häiden ympäristöön

Yksityiskohdat voivat myöskin olla yhteisestä musiikkimausta, lempikirjasta tai yhteisestä harrastuksesta inspiroituneita. Näiden ympärille voi toki luoda häihin laajemminkin teemaa, mutta jos haluaa pitää häät suhteellisen klassisina, asusteet ja yksityiskohdat ovat sopiva tapa lisätä persoonallisuutta.

Yhtenäisyyttä myös bestmanien ja morsiusneitojen pukeutumiseen

Samoja vinkkejä, mitä voi hyödyntää hääparin pukeutumisessa, voidaan myös soveltaa bestmanien ja morsiusneitojen pukeutumisessa. Toki nämä toimivat myös tapana, jolla sulhasen ja bestmanien tyylit voi erottaa toisistaan-  esimerkiksi kaikkien pukeutuessa frakkiin, sulhasen asusteet voivat olla astetta näyttävämmät, kuin bestmaneilla.

Moni valitse kaikille morsiusneidoille samanväriset mekot, mutta häiden ollessa rennommat, morsiusneidoillakin voi olla erilaiset puvut, jotka voidaan sitten maustaa yhtenäisiksi materiaalivalinnoilla ja samanlaisilla asusteilla.

ninka photography

  

Muista tallentaa kaikki harkitut, yhtenäiset yksityiskohdatkin häävalokuviin, sillä ne tuovat tunnelmalista lisää hääalbumiin.

Stina Henriksson, muotisuunnittelun opiskelija, joka kirjoittaa muotiin ja pukeutumiseen liittyvää blogia osoitteessa stinahenriksson.fi