Valmistaudutaan hääpäivän tyyliin

Valmistaudutaan hääpäivän tyyliin

Morsiamen look on yksi keskeisimmistä asioista, joiden suhteen tehdään monia yksityskohtaisia valintoja monta viikkoa ja kuukautta ennen hääpäivää. Suurempien hankintojen; puvun, kenkien ja asusteiden jälkeen, on aika miettiä meikkiä ja kampausta. 

Koekampaus ja koemeikki auttavat morsianta hahmottamaan itselleen sopivaa häätyyliä, sekä vähentävät epävarmuutta hääpäivän lookin suhteen. Osa palveluntarjoajista sisällyttää koevedokset hääpalvelun hintaan, jolloin morsiamen on helppo laskea budjetti yhteensä. Kaikki kampaajat eivät tee varsinaisia koevedoksia vaan hääpakettiin kuuluu konsultaatiokäynti jossa käydään haluttu look läpi yhdessä kuvien avulla. Jos tuntuu että haluaisit kuitenkin nähdä kokonaisuuden tarkemmin, voit tilata ajan koevedokseen joka on hinnastossa yleensä juhlakampaus tai tuntiveloitteinen kampaustyö.

Koevedos ei ole täydellisesti viimeistelty look, vaan se tehdään hieman nopeammin ja ilman kestoa parantavia pohjatöitä. Mikäli hääpotretit on tarkoitus ottaa koevedospäivänä tai suunnittelet suuntaavasi koevedoksista esimerkiksi huomenlahjakuvauksiin, kerro tästä kampaajallesi/meikkaajallesi jotta he voivat ottaa tämän huomioon käytettävissä tuotteissa ja ajassa joka koevedokseen varataan.

Miten valmistaudun kampauksen koevedokseen

Koekampaukseen on hyvä mennä puhtailla hiuksilla, joissa ei ole muotoilutuotteita. Tämä on se lähtötilanne johon hääpäinäkin kampausta aletaan työstämää.

Mikäli aiot värjätä hiukset ennen hääpäivää useita tummuuksia erilaiseksi kuin ne nyt ovat, tee se mielellään ennen koekampausta. Mikäli värjäys on samaan tummuuteen tai pieniä muutoksia, ei ole väliä vaikka värjäät vasta koevedoksen jälkeen. Kahdessa viikossa tulee jo hieman näkyvää tyvikasvua, riippuen tietysti oman hiuksen ja värjätyn hiuksen välisestä tummuuserosta. Yleensä hyvä värjäysaika ennen hääpäivää on noin viikko.

On hyvä idea selata pinterestistä inspiraatiokuvia etukäteen, jotta löytää itseään miellyttävät linjat. Nämä kuvat toimivat myös hyvinä inspiraatiokuvina kampaajallesi. Toisaalta harva kampaus näyttää omassa tukassa täysin samalta kun kuvassa, vaikka se olisi tehty tismalleen samalla tekniikalla. Kampaajasi kuitenkin usein pyytää inspiraatiokuvaa koska kuvista näkee niitä yhdistävät tekijät, esim kampauksen pinnanrakenne, yksityiskohtien määrä, muodot ja painopisteet jotka miellyttävät Sinua. Nyt nämä toiveet on vaan sovitettava juuri Sinulle sopivaksi.

Omat mittasuhteet ja kasvojen muoto vaikuttavat siihen minkälainen kampaus kannattaa valita. Puvun tyyli ja kaula-aukko sekä muut yksityiskohdat ovat myös kampaajalle hyvää tietoa jo suunnitteluvaiheessa. Hiusten väri vaikuttaa siihen näkyykö kampauksessa paremmin muoto vai yksityiskohdat. Tummaan hiukseen on turha tehdä miljoonia pieniä yksityiskohtia kun kauempaa on erotettavissa ainoastaan kampauksen koko ja muoto. Myös hiusten paksuus ja laatu vaikuttaa siihen minkälaista kampausta hiukseen kannattaa lähteä tekemään. Erilaisilla kampauslisäkkeillä ja valkeilla saadaan mukavasti muotoa ja kokoa hentoonkin hiukseen. Mikäli hankit lisäkkeet netistä, varmista että ne kestävät kuumenemista. Pienet värierot lisäkkeiden ja omien hiusten välillä eivät haittaa vaan tuovat kampaukseen mukavasti eläväisyyttä. Joskus lisäkkeiden ja omien hiusten laatu on täysin toisistaan kovin poikkeava, mutta muutaman pesun jälkeen lisäkkeet ovat usein karkeammat ja helpommin työstettävät ja ero pienevät.

Pitäisikö kampaus päättää ensin ja sitten hankkia siihen sopivat asusteet?

Mieltymyksiä on monia. Usein on helpompi miettiä sopivaa kampausta kun asusteet ovat valmiina.
Asusteiden tehtävänä täydentää haluttua tyyliä ja kampaus päätetään kasvonpiirteiden ja käytettävissä 
olevan materiaalin mukaan. Asusteiden, kuten hiuskorujen ja hunnun tulisi olla mukana koekampauksessa, jotta niiden paikka ja kiinnitykset on mahdollista tarkistaa kampauksessa.

<3 Ihania suunnitelmia kampausten ja meikkisuunnitelmien parissa <3

terkuin Nina