Valmistaudutaan hääkampaukseen - Studio 83

Valmistaudutaan hääkampaukseen - Studio 83

Elämäsi tärkein päivä tulossa ja haluat varmasti tyylisi olevan täydellinen. Kampaajan valinta on myös usein vaikeaa, sillä vaihtoehtoja löytyy. Kaikki kampaajat eivät kuitenkaan tee hääkampauksia, joten Sinun kannattaa tutustua paikallisiin tekijöihin ennen kampaajan varaamista. Kyselimme Kirkkonummelalaisen kampaamon Studio 83 kampaustaiturilta Tanja Argillanderilta, miten hääkampaukseen kannattaa valmistautua. Tanja kertoi meille kampaajan näkökulmasta tärkeimpiä asioita jotka huomioimalla voit tehdä kampausunelmasi mahdolliseksi! Tässä artikkelissa käytämme kuvituksena kuvia jotka kuvasin ihanan hääparin kesän 2019 häistä joissa Tanja teki morsiamelle meikin ja kampauksen.

Miten valmistaudutaan hääkampaukseen Tanja Argillander?

miten valmistaudun hääkampaukseen

Koska kampausaika pitäisi varata?

Ole ajoissa liikenteessä varatessasi aikaa. Meillä esimerkiksi on ruuhkaa jo ensivuodelle saakka, mutta joillekin toki saattaa päästä lyhyelläkin varoitusajalla. Varaa kampausaika mieluiten vähintään muutamaa kuukautta ennen häitä. Meillä tehdään koekampaus ja meikki noin viikkoa ennen häitä. Eteenkin jos hiukset leikataan ja/tai värjätään samalla. Tässä ajassa keretään suunnitelmat vielä muuttaa, jos tullaankin kampauksen suhteen toisiin ajatuksiin. Kampaajana suosittelen, että et kysele suosituksia pelkästään somessa, vaan katsot myös lähialueesi kampaajien insta- ja facesivuja, jotta saat hyvän kuvan siitä millainen kampaajan kädenjälki on. Valitse se kampaaja, jonka kädenjälki miellyttää sinua eniten. Vaikka 10 kampaajaa tekisivät kaikki saman kampauksen, ovat ne silti kaikki aivan eri näköisiä.

 hääkampaus häämeikki hääkuvaus Häät

 

Mitä hääkampaukseen kuuluu?

Kun varaat aikaa kampaajalle, kysy onko heillä ns. pakettihinta eli kuuluuko koekampaus ja/tai meikki samaan hintaan. Kaikki liikkeet ovat hinnoitelleet kampaukset eritavoin, ja kaikilla tuo koekampaus ei kuulu hintaan, vaan siitä peritään lisämaksu. Tämä saattaa tulla joillekkin yllätyksenä. Kerro myös heti, jos kaasosi, äitisi tai joku muu seurueestasi haluaa kampauksen tuona päivänä. Tällöin kampaaja osaa varata oikean verran aikaa ko päivälle.

 Jos haluat kampaajan tulevan juhlapaikalle tai hotelliin viimeistelemään sinut, kannattaa muistaa, että kaikki kampaajat eivät liiku ympäriinsä. Kannattaa siis selvittää alueesi kampaajat, jotka ovat valmiita tulemaan paikanpäälle.

hääkampaus häämeikki hääkuvaus

Miten osaan valita sopivan tekijän ja tyylin?

Kun valikoit itsellesi sopivan tyylistä kampausta, katsele eri tekijöiden kuvia. Valitse muutama kampaustyyli, joka miellyttää sinua ja muutama josta et todellakaan pidä. Kun olet löytänyt mieleisesi, keskustele kampaajasi kanssa toiveestasi, sillä kampaaja ei välttämättä pysty kaikkea toteuttamaan. Tai voi olla, että kampaaja kokee, ettei kampaus sovi pukuusi tai sinun tyyliisi. Ole myöskin realistinen. Jos hiuksesi ovat ohuet ja lyhyehköt, ei niihin voi toteuttaa jumalaista kreikkalaista lettiä ilman, että sijoitat suuren summan pidennyksiin ja tuuhennuksiin. Kampaajasi kyllä kertoo sinulle suoraan ajatuksensa ja sen voiko haavettasi toteuttaa. Jos hän on sitä mieltä, että ei, niin kannattaa kuunnella. Hiustesi väri vaikuttaa myös paljon kampauksen lopputulokseen. Vaaleasta hiuksesta näkyvät kaikki yksityiskohdat hyvin, kun taas tummasta ne eivät näy. Valitse siis toivekuvasi myös sen perusteella, onko sinulla tummat vai vaaleat hiukset. Vaikka kampaajasi tekisi täydellisesti saman kampauksen tummiin hiuksiisi joka toivekuvassasi on vaalealla naisella, kampaus näyttää aivan eriltä. Tällöin saatat pettyä pahasti. 

Itse aloitan kampauksen suunnittelun puvusta. Jos puvussa on umpinainen selkä, en mielläni jätä hiuksia auki, vaan laitan nutturalle, sillä muuten tyylistä tulee helposti tunkkainen ja tukkoinen. Moni kampaaja haluaa nähdä kuvan puvustasi koekampauksessa, jotta saa hyvän vision siitä millainen tyylisi on tuona päivänä. Haluan tietää myös juhlapaikasta ja esimerkikiksi koristeluista. Miksi? Jotta saan täydellisen mielikuvan tyylistä, sillä haluan, että kaikki on harmonista ja yhteensointuvaa sinun suurimpana päivänäsi.

Mitä kannattaa huomioida koevedoskampauksessa?

Hääpotrettikuvausta ei kannata varata koekampaus päivälle! Koekampaus on harvoin se lopullinen kampaus. Se on kampaajalle mahdolisuus tutustua hiuksiisi ja katsoa kuinka ne käyttäytyvät esimerkiksi kihartaessa. Vai haluaisitko itse valokuvat, joisa kampaus ei ole yhtään sinun tyylisesi? 

hääkampaus häämeikki hääkuvaus ninkavalokuvaus

 

Morsiammen muistilista Hääkampausta suunnitellessa

  1. ole ajoissa liikenteessä

  2. katsele kampaajien kuvia somesta, ja valitse kampaaja, jonka käsiala miellyttää sinua. Se että joku tyykkäsi minusta, ei tarkoita että sinä tykkäsisit

  3. Varaa kampausaika viimeistään muutamaa kuukautta ennen häitä. Suosituimmilla kampaajilla kalenterit ovat täynnä pitkälle, ja lauantait ovat suosituimpia päiviä

  4. etsi muutamia kuvia mukaan koekampaukseen. Muutama josta todella pidät, ja muutama josta et todellakaan pidä. Muista hiusten värin vaikutus kampaukseen

  5. keskustele kampaajasi kanssa toiveistasi ja tyylistä. Muista että hän on ammattilainen. Ole realistinen. Saavu koekampaukseen avoimin mielin. Muista kuvat puvustasi.

  6. Hääpäivänäsi koeta pysyä mahdollisimman rauhallisena, ja luota kampaajaasi. Jos hermosi ovat riekaleina, ota pieni pullo skumppaa mukaan kampaajalle, se rauhoittaa hermosi. Älä hauku kampaajaasi tai muuta mieltäsi viime hetkellä. Kampaajasi ei ole taikuri vaikka aikamoisia welhoja olemmekin.

 

Ystävällisin terveisin,
Tanja Argillander