Morsiamen ja sulhasen tyylin yhdistäminen - part 2

Morsiamen ja sulhasen tyylin yhdistäminen - part 2

Muotisuunnittelua Tanskassa opiskeleva Stina Henriksson kokosi meille jälleen hyviä tärppejä morsiamen ja sulhasen häätyylin yhdistämiseksi!

Yksityiskohtia, johon kiinnittää huomiota, yhtenäisen tyylin luomisessa:

Kampaukset

Häissä kiinnitetään yleensä ensisijaisesti huomiota morsiamen kampaukseen, mutta sulhasenkin kampausta kannattaa miettiä. Taakse vesikammattu tukka antaa hyvin erilaisen vaikutelman, kuin rennot kiharat. Tärkeintä on tietenkin, että sekä sulhanen että morsian tuntee olonsa mukavaksi omassa kampuksessaan mutta näissäkin voidaan miettiä yhtenäisyyttä; jos morsiamella on siisti ja huoliteltu nuttura sulhasenkin kannattaa panostaa huoliteltuun lookkin, rennot auki olevat hiukset morsiamella taas antavat sulhasen tyylissäkin varaa boheemisuuteen.

 

Sulhasen ja morsiamen yhteinäinen tyyli

Huomaamattomat yhdistävät tekijät

Näkyvät yhdistävät tekijät luovat kieltämättä tyylikkään kokonaisuuden häihin mutta niin ikään pukeutumiseen voi myös lisätä näkymättömiä merkityksiä sisältäviä yksityiskohtia, joiden merkitys ei välttämättä avaudu ulkopuolisille.  Morsiamen korvakorut voivat muistuttaa parin ensimmäisestä tapaamispaikasta tai sulhasen kukkavieheen tilalla voi olla yhteistä lomamatkasta muistuttava rintaneulaa…jokaiselta hääparilta löytyy varmasti oma ainutlaatuien tarina, eikä jokaisen yhdistävän yksityiskohdan suinkaan tarvitse olla näkyvä yhdistelmä.

Kuviot

Häissä luotetaan yleensä pääasiassa yksivärisiin pintoihin, mutta kuviotakin voi käyttää muun muassa esimerkiksi pieniprinttisessä kukallisessa kaularusetissa tai vaikka samppanjanvärisenä hentona printtinä valkoista puvun taustaa vasten. Printtejä valittaessa voi katsoa, että harmonisin kokonaisuus syntyy, kun sulhasen ja morsiamenprintit valitaan suunnilleen samassa suuruusskaalassa. Mieti tässä esimerkiksi liituraitojen tiheyttä, jos niitä esiintyy puvussa.  Tosin näilläkin voi leikitellä ja toisen printtikuviosta voi poimia kiinnostavan sävyn tai yksityiskohdan toisen asuun.

 

Parhain terveisin,

Stina

 

Stinan sivut löytyvät täältä