Miten häämuoti syntyy?

Miten häämuoti syntyy?

häämuoti hääpukuneuvontaa 

Valkoista, valkoista, pitsiä ja kimalletta. Veistoksellisia linjoja vai suuria näyttäviä helmoja...Miten ikinä osaa valita kaikista ihanista puvuista?! Miten hääpukumuoti syntyy ja mikä on trendikkäintä just nyt?! Mm näitä kysyin Tiina Rauhalalta jolla on vankka kokemus merkkihääpukujen maailmasta. Lue Tiinan haastattelu ja saat vastauksia näihin ja moniin muihin kysymyksiin. Ole hyvä!

 hääpukuneuvontaa

 

 

Tiinan Rauhala on Jyväskylästä ja työskennellyt yrittäjänä 25 vuotta. Tuotemerkki-edustuksen parissa käynnistyy nyt kahdestoista vuosi. Tiina on työskennellyt useiden eri muoti, -ja juhlapukubrändien kanssa. Nykyään hän keskittyy hääpuku-tuotemerkkien edustukseen. Jälleenmyynnistä kuluttajat tavoittavat suomen edustuksen merkeistä seuraavia kansainvälisiä brändejä : Morilee (USA), Justin Alexander(USA), Ronald Joyce(UK), MGNY(USA), Modeca(NL) ja Herve Paris(FR).

 

Hääpukuneuvonta on uusin aluevaltaus jota toteutetaan yhteistyössä morsiuspukuliikkeiden kuin myös hääpukujen korjausompelimoiden kanssa. Tärkein tehtävä on jakaa morsiamille tarpeellista tietoa joka toivottavasti auttaa heitä hääpuvun etsintä -ja hankintaprosessissa. Hääpukuneuvonta on äskettäin avannut omat Insta ja FB kanavat joilta morsiamet voivat tavoittaa kaiken kattavaa infoa ja ottaa yhteyttä mieltä askarruttavissa kysymyksissä.

 

hääpukuneuvontaa

 

 

  1.  Miten hääpuku muoti syntyy?

 

Aito ja alkuperäinen hääpukumuoti syntyy, hääpukusuunnittelijoiden ideoiden pohjalta käsin piirtämällä. Ideoita he keräävät niin muotimaailman trendeistä, ihmisistä, asioista, tapahtumista kuin luonnosta. Se mitä designer kokee tai näkee inspiroi häntä luomaan ja synnyttämään mielessään kuvan puvusta, joka saa hänet piirtämään luonnoksen eli sketsin. Kun sketsejä on useita koostuu niistä isompi kokonaisuus eli hääpukumallisto.

 

  1. Mikä on trendikkäintä hääpuvuissa 2020 ja minkälaisia ennusteita näet 2021 vuodelle?

 

Muotimaailma tuo tullessaan nopeastikin vaihtuvat trendit, joita on havaittavissa niin syksy kuin kevätmuodissa, mutta hääpukumuoti elää omaa verkkaisempaa tahtiaan. Muutokset ovat harkittuja ja tarkasti suunniteltuja.

 

Suomalaisessa häämuodissa tyyliltään klassiset mallit pitävät edelleen pintansa. Klassiseksi mielletään usein miten tyylikäs, harkittuja yksityiskohtia sisältävä, konstailematon A-linjainen tai puolimerenneitomallinen puku.

 

Hillitty hääpuku antaa tilaa näyttävälle ja jopa ennalta-arvaamattomallekin asusteelle eli yksi nousevista trendeistä onkin asusteet. Siispä perinteisen hunnun rinnalle nousee vaihtoehdoksi valita joko ”bridal cape” tai ”bridal jacket”. Pitkään pysyneenä trendinä ovat olleet pitsit, jotka vain monipuolistuvat ja uusia, toinen toistaan ihastuttavampia ilmestyy ja niitä myös suunnittelijat yhdistelevät taidokkaasti. Ilahduttavaa on myös huomata että pidempään pysyneenä trendinä ovat värisävyt. Perinteinen ivory-sävyinen hääpuku voikin olla pink champagne, nude tai sand. Lämminsävyiset kankaat ovat hyvinkin suosiollisia pohjolan kaunottarien iholle ja siksi sävyt miellyttävätkin monia. Tulevassa hääsesongissa jatkaa klassisen tyylin rinnalla boheemi tyylisuunta. Nousussa ovat luksus bohopuvut erityisine kankaineen ja yksityiskohtineen. Se mikä häämuodissa on aina yhtä kiehtovaa ja innostavaa ovat suunnittelijoiden tuomat eri oivallukset ja toteutukset ja katsojana niiden löytäminen.

hääpukumuoti hääpukuneuvontaa    

 

  1. Kuinka ajoissa morsiamen tulisi olla hääpuvun valinnassa?

 

Päätös puvun ostamisesta olisi suositeltavaa tehdä väh. 6-8 kuukautta ennen häitä siinä tapauksessa JOS sovittamasta mallista ei ole oikeaa kokoa tarjolla. Näissä tilanteissa puku suositellaan tilaamaan. TILAUS tehdään originaali tuotemerkiltä jälleenmyyjän kautta. Tilauksen tekeminen myymälän kautta on aina turvallista ja luotettavaa. Globaalisti myytävien hääpuku tuotemerkkien toimitusajat ovat keskimäärin noin 16-18 viikkoa, mutta aikaa tilaamiselle kannattaa aina varata mieluummin runsaasti kuin jättää päätös tai puvun tilaaminen viime tippaan. Kun toimitus saapuu ajoissa jää hyvin aikaa hyvin tärkeälle ja keskeiselle asialle eli puvun muutos -ja korjausompeluille sekä tarvittaville lisäsovituksille. Kun hääpukeutuminen on ratkaistu ja hoidettu kuntoon vapauttaa tämä aikaasi muille hääjuhlaasi liittyville aiheille kuten myös antamaan suuntaa lisävalinnoille asuste, -hääkampauksen ja kimpunkin suhteen.  

 hääpukuneuvontaa hääpukumuoti

  1. Mikä hääpuvussa maksaa?

 

Hääpuvun rakenne ja siitä määrittyvä istuvuus antaa suunnan hinnan koostumiselle. Kankaiden laatu, ja kuinka paljon kyseistä materiaalia on käytetty sekä käsityönä toteutettavat erilaiset kirjailut sekä yksityiskohdat myös määrittävät kuinka paljon puku maksaa. Originaali tuotemerkkien puvuilla istuvuus ja kankaiden laatu on aina erityinen jonka vaiheista ja lopputuloksesta niin pääsuunnittelija, suunnittelutiimi ja useat eri brändin ympärillä työskentelevät ammattilaiset huolehtivat.

 

Lisätietona : Pukujen valmistuksessa on myös huomioitu asianmukainen laadunvalvonta. Kyseessä ovat sertifioidut tuotteet joita ei myydä verkossa. Morsian voi siis turvallisesti ostaa tuotemerkin puvun mistä maasta vain, kun kyseessä on brändin valtuutettu jälleenmyyjä.

hääpukumuoti hääpukuneuvontaa

 

  1. Miten neuvoisit hääparia häälookin valinnassa lyhyesti?

 

Olisi hyvä pysähtyä miettimään seremonian ja juhlapaikan miljöö, jotka voivat antaa vinkkiä ja suuntaa niin häälookille, kuin hääpukeutumisen tyylisuunnalle. Oli sitten kyseessä country -tai kartanohenkiset häät – kaikkiin tilaisuuksiin löytyy sopivia tyylejä ja vaihtoehtoja. Jos haluaa korostaa yhtenäistä häälookkia, voi sen rakentaa esim. väriteemalla poimimalla idean esim morsiuskimpun kukan väristä ja kuljettaa sitä ”punaisena lankana” morsiamen kenkiin, sulhasen liivin, kukkavieheen väriksi ja jopa juhlakattaukseen..

hääpukumuoti hääpukuneuvontaa

 hääpukumuoti  hääpukuneuvontaa

  1. Oma suosikkisi häämuodissa? 

 

Minulle häämuodissa tärkeintä ehdottomasti on se että puku on kantajansa näköinen ja hänen vartalonmalliaan imarteleva ja sen parhaita puolia korostava. Kun ”se oikea puku” ja morsian kohtaavat -  silloin hän tuntee itsensä kauniiksi, ryhti suoristuu ja hän kantaa itseään luontevasti ylpeydellä ja rakkaudella. Tämä on suosikkini häämuodissa.

 

Kiitos vastauksista Tiina Rauhala

Ihanaa häävuotta 2020 vuoden hääpareille <3

 

Rakkaudella 

 

Nina

 

hääpukumuoti hääpukuneuvontaa