Häät ovat aivan kulman takana -Susanna

Häät ovat aivan kulman takana -Susanna

Häät ovat aivan kulman takana

Meidän häihimme ei ole enää pitkä aika. Enkä käsitä, mihin aika on mennyt näin nopeasti. Vastahan me menimme kihloihin kaksi vuotta sitten ja nyt häät ovat kohta täällä. Mitä lähemmäksi häät tulevat, kasvaa myös tehtävälista. Tällä hetkellä teemme jo joka päivä jonkun asian listalta, mutta ainakin vielä joka päivä keksin myös uuden asian lisättäväksi listalle. Esimerkiksi yhteydenpitoa eri palveluntarjoajiin on yllättävän paljon. Aikatauluja täytyy suunnitella ja myös ilmoittaa ne palveluntarjoajille. Aina tulee mieleen vähintään lisättävää kauppalistalle. Pitäisi alkaa pohtimaan istumajärjestystä ja tehdä aikataulu hääpäivän lisäksi hääviikolle. Onneksemme sekä minulla että sulhasellani on vapaata häitä edeltävä viikko, joten aikaa on järjestelyihin hyvin. Aivan kaikkea ei voi edes tehdä kovin paljoa etukäteen, joten siksi pitää miettiä tarkkaan minä päivänä tehdään mitäkin.

Hääpukua pitää aina välillä sovittaa ja yrittää muistaa ajaa hääkenkiä sisään. Päivät vähenevät ja jännitys lisääntyy pikkuhiljaa. Tätä päivää on suunniteltu niin pitkään ja nopeastihan se tulee menemään. Siksi samalla pitäisi yrittää nauttia tästä ajasta vielä hetken kihlaparina. Tämän takia yritämme myös tehdä paljon asioita valmiiksi ennen hääviikkoa, jotta viikolle jäisi myös hetkiä olla rennosti. Uskon, että meille tulee erittäin hauska hääviikko, kun laitamme paikkoja kuntoon hääseurueemme kanssa. Onneksi meillä on upeita läheisiä, jotka avustavat aina, kun pystyvät.

Jos nyt saisin antaa jotain vinkkejä itselleni juuri kihlautuneena, sanoisin, että tee niin paljon hääjuttuja etukäteen kuin mahdollista, silloin kun innostus on korkeimmillaan. Silloin tuntui tyhmältä väkertää häiden erittäin pieniä yksityiskohtia valmiiksi, kun mitään muuta ei ollut päätetty. Mutta nyt kun häät ovat lähellä, olen iloinen, että olen tehnyt jo niin paljon pikkujuttuja valmiiksi. Toivoisin, että olisin jopa tehnyt hieman enemmän asioita valmiiksi aiemmin. Jälkeen päin olen sitä mieltä, että niiden pikkujuttujen suunnittelu auttoi pääsemään kunnolla häätunnelmaan ja asiasta tuli konkreettinen. Hääsuunnittelu auttoi ymmärtämään, että me ollaan oikeasti menossa naimisiin.

Mitä meillä on sitten luvassa seuraaville viikoille? Paljon hääjärjestelyjä. Aikataulujen suunnittelun, pöytäjärjestyksen ja palveluntarjoajien informoimisen lisäksi aiomme tehdä ainakin tienvarsikyltit, vaikka niitä ei nykyään tarvita opasteiksi, mutta meistä ne ovat hauska perinne. Paljon on myös vielä paperituotteiden suunnittelua ja tulostamista, eli menujen, nimikylttien ja ohjelmien. Erilaisia hääpaikan koristeluja pitää viimeistellä ja tietenkin hääviikolla koristella itse tila.

Kohta sitä ei ole enää häitä suunnitteleva morsian, vaan vaimo, joka on naimisissa rakastamansa miehen kanssa. Vaikka tässä vielä on pientä häästressiä ja välillä hirvittää, miten nopeasti aika menee, niin silti en enää malttaisi odottaa. Aivan kohta juhlitaan häitä. Päivästä tulee varmasti ikimuistoinen. Haluan muistuttaa kaikkia muitakin morsiamia nauttimaan joka hetkestä!

Kesän 2021 morsian – Juhlasuunnittelua rakastava, yksityiskohtiin ja visuaalisuuteen panostava. Maalaisromanttisten ja rentojen häiden suunnittelua kesälle 2021.