Häiden teemana luonto - Susanna

Häiden teemana luonto - Susanna

Häiden teemana luonto  

Meidän häitämme vietetään maaseudulla, jossa juhlapaikkana toimii aito lato. Meidän maalaishäiden teemana ei kuitenkaan ole amerikkalaistyyppiset maalaishäät, joissa pääosaa näyttelee heinäpaalit ja cowboy-saappaat, vaan mennään enemmän perinteisellä suomalaisella maalaisromantiikalla. Heinäpaalitkin tullaan siirtämään ennen häiden alkua. Maalaisromanttinen teema on ollut melkoinen kestosuosikki hääteemoissa jo pidemmän aikaan. Meille ei kuitenkaan ole myöskään tulossa koristeita juuttikaitaliinasta valkoisin pitsisomistein, vaan yhdistämme maalaisromantiikkaan vahvasti luontoteeman.

Teeman muotoutumiseen vaikutti meidän häissämme eniten juhlapaikka, jonne ei oikein edes sopisi muunlainen teema. Minusta häiden teeman ei kuitenkaan tarvitse näkyä jokaisessa häiden yksityiskohdassa, mutta se määrittää kivasti yleistä tyyliä ja antaa ideoita erityisesti koristeluun.

Koristeluissa luontoteema tarkoittaakin meille myös rentoutta. Kukka-asetelmien ei tarvitse olla tarkkoja tai kaikkien edes samanlaisia. Tarkoituksena olisi käyttää ladon koristeluun ainoastaan luonnonkukkia ja oman kukkapenkin kukkia. Luultavasti jotain kukkia jopa kasvatetaan varta vasten häihin, mutta tässä joudun konsultoimaan mummoani. Omat kukkienkasvatus taitoni eivät muuten riitä. Erityisesti alkukesän häissä luonnonkukkien valikoima olisi laaja, mutta uskon, että elokuussakin löydämme tarpeeksi kukkia. Aion jopa oman hääkimppuni kerätä luonnonkukista tai kukkapenkin kukista. Kukkien lisäksi koristelua täydennetään nuorilla koivuilla, juhannuskoivujen tyylisesti. Niitä asetellaan luultavasti juhlaladon ulko-ovien molemmin puolin.

Puu näkyy muutenkin vahvasti häissämme. Esimerkiksi save-the-date kortit tein itse koivusta ja männystä tehdyistä ohuista kiekoista, joihin kaiversin nimikirjaimet ja häiden päivämäärät. Jos aika riittää paikkakortit tullaan tekemään samalla tyylillä. Ehdottomasti ainakin pöytien nimet tullaan kaivertamaan isommalle puukiekolle.

En haluaisi käyttää muovisia koristeita, kun teemana on luonto. En ole täysin ehdoton kuitenkaan, sillä meille on esimerkiksi tulossa valoköynnöksiä koristeeksi tilan kattoon. Pöytien koristelu kuitenkin pidetään yksinkertaisena, en haluaisi muovisia kristalleja tai muuta muovikoristetta, vaan yksinkertaisesti kukkia, puuta ja lyhtyjä tai kynttilöitä.

Isompia puukiekkoja käytetään kukka-asetelmien ja lyhtyjen korokkeina, kuten myös noutopöydässä ruokien korokkeina. Noutopöytä ja ruoka on myös yksi asia, jossa luontoteema näkyy omalla tavallaan. Minulle luontoteemaan kuuluu käyttää kotimaisia ja lähellä tuotettuja raaka-aineita. Ruokalajeissa tulee siis näkymään vahvasti paikalliset raaka-aineet.

Hääkakkukahvit tulemme itse taas juomaan omista kuksistamme. Jos meillä olisi rajaton budjetti, minusta olisi ihana idea antaa jokaiselle vieraalle lahjaksi oma kuksa, sillä se sopisi edelleen loistavasti luontoteemaan. Häiden juomissakin on oma vivahteensa suoraan luonnonantimista. Alkoholittomana boolina tarjoillaan mustaherukanlehdistä valmistettua juomaa ja nimikkodrinkkinä itse kerätyistä puolukoista valmistetusta mehusta tehtyä cocktailia.

Vaikka häiden teema ei varsinaisesti edes olisi luonto, niin luonnonläheisiä ideoita voi aina poimia omiin häihin. Ainakaan ruokailussa ei siinä asiassa voi mennä pieleen, jos panostaa kotimaisiin ja laadukkaisiin raaka-aineisiin. Minusta on myös ihanaa huomata, kuinka puun käyttö materiaalina on lisääntynyt koristeissa viime aikoina. Luonnosta voi saada paljon inspiraatiota.

Susanna,

Kesän 2021 morsian. Juhlasuunnittelua rakastava, yksityiskohtiin ja visuaalisuuteen panostava.