Hääbudjetti - iloa vai epätoivoa

Hääbudjetti - iloa vai epätoivoa

Haaveiletko häistä linnassa, jossa kristallien kimallus heijastaa ylellisten juhlakoristeiden ylle? Tai häistä Toscanalaisella huvilalla, boheemiin pitsiseen hääpukuun sonnustautuneena, kukkakoristeiden täyttämällä juhlapaikalla jonne ovat kokoontuneet kaikki ystävät ja sukulaiset? Ehkäpä sormus toiveesi hintalappu uhkaa karata haaveidesi ulottumattomiin?

Let´s face it..joskus joudut tekemään kompromisseja. Hyvin laadittu budjetti kuitenkin auttaa Sinua saamaan juuri haluamasi, koska voit kohdistaa resurssit oikein. 

Ninka Photography Ninka Design

Suurin osa budjetista menee yleensä väistämättä tarjoiluun, teetpä ruuat sitten itse tai hankitpa tarjoilut huippusuositulta pitopalvelulta. 

Osan budjetista nielaisee usein juhlapaikan tilavuokra. Voit myös valita juhlapaikan pitopalvelun mukaan, jolloin tilavuokra usein sisältyy hintaa.

Muita hääjuhlan sijoituksia ovat sormus, vaatteet, korut ja valokuvaaja. Kutsukortit, (myöhemmin myös kiitoskortit), kuljetukset, yöpymiset, koristeet ja somisteet sekä juomat ovat yksi menoeristä. Unohtamatta kukkia, musiikkia ja mahdollisia ohjelmanumeroita! Entäpä avioehto? Häämatka? Hääyö? Häitä edeltävä yö?!? Meikki, kampaus ja mekon korjaustyöt! lista uhkaa väistämättä kasvaa...noh, melko pitkäksi!

 Ninka Photography for Häät

Toki kaikesta voidaan säästä, mutta mikä on näistä Sinulle se merkityksellisin? Mistä et tinkisi mistään hinnasta? Sormuskaan ei ole pakollinen vaan kiva ja symbolinen. Vihkiminen maksaa parhaimmassa tapauksessa 0 euroa. Joten oikeasti häät eivät ole kalliit. Mahdollisesta nimenvaihtamisesta aiheutuu välttämättömiä pienehköjä kuluja, mutta muutoin väittäisin että naimisiin meneminen on kohtuullisen halpaa. 

Se miten näyttävästi haluat juhlia on sitten eri asia. Ja juhlia kannattaa aina. Juhlia on ihana muistella sitten vanhana kiikkustuolissa, vai mitä?! Vierailla tärkeintä on tunnelma ja tunnelman tekevät loppuviimeksi ihmiset itse. Hyvää tunnelmaa voi auttaa musiikilla, pienillä ohjelmanumeroilla sekä hyvällä ruualla. Edullisin panostus tunnelmaan on hymy. Se tarttuu!

Ruoka on usein asia joka häistä jää parhaiten mieleen. Panosta siis tarjoiluun. Hyvä esillepano, eli tässä tapauksessa somisteet ja koristeet, kyllä saavat ruuan näyttämään, ja ehkä jopa maistumaan vielä entistäkin paremmalta, mutta harvoin jäävät mieleen joten kohdista taas resurssit sinne missä niillä on eniten arvoa.

Ninka Photography

Valokuvaaja ei sijoituksista ole merkityksettömin suinkaan, vaan asia johon kannattaa panostaa (sanon tämän nyt ihan vilpittömästi vaikka en itse olisikaan valokuvaaja :)) Mitä jää jäljelle hääpäivästä? Aviopuoliso! Kyllä, tämä on ehdottomasti tärkeintä mitä voit hääpäivästä saada ja panostuksista suurin myös jatkossa. Sormus? Kyllä, jos haluat sellaista pitää. Kuvat!? Jos haluat palata hääpäivän ihaniin muistoihin, se onnistuu tietysti kuvien muodossa! Panosta siis hyvään valokuvaajaan. Hyvä kuvaaja saa puuvajankin näyttämään ihanalta ja tunnelmalliselta.

Panosta ehdottomasti asioihin jotka saavat Sinut tuntemaan olosi upeaksi. Aloita hääjuhlaan valmistautuminen hyvissä ajoin jotta vältyt viime tipan paniikki ratkaisuilta. Hyvää valmistautumista on mm. pitäminen huolta itsestä ja kumppanista, panostamalla yhteiseen aikaan ja yhteisiin haaveisiin. Kuuntele tarkalla korvalla myös kumppanisi haaveita, vaikka ne poikkeaisivatkin omistasi. Morsiamelle tietynlaisen puvun pukeminen voi olla tärkeää ja asusteet tekevät kauniin olon, panosta ehdottomasti niihin. Sulhanen taas on saattanut salaa haaveilla tietynlaisesta hääautosta tai hääbändistä. Varmistakaa että budjetissa on tilaa molempien haaveille!

Niinpä niin, olivatpa häät isot tai pienet on tärkeää että ne ovat juuri teidän näköiset ja nautitte niistä. Tärkeää on myös nauttia hääsuunnittelusta. Budjetti on yksi työväline hääsuunnittelun matkalla. Älä siis sorru ulkopuolisille paineille vaan kuuntele itseäsi ja kumppaniasi. Jokaista uusinta villitystä ei kannata, eikä tarvitse seurata. 

Let´s go! Ihania hääsuunnitteluja <3

Rakkaudella

Nina

Kaikki kuvat Ninka Photography www.ninkavalokuvaus.com 

Keskimmäinen kuva löytyy myös Häät lehdessä 02/2017